Животът на всички ни щеше да е много по-лесен, ако

...
Животът на всички ни щеше да е много по-лесен, ако
Коментари Харесай

Защо не можете да срещнете подходящия? Няколко вероятни причини

Животът на всички ни щеше да е доста по-лесен, в случай че той се случваше по този начин, както ние желаем – да отслабнем без да поставим усилия; да получим мечтаната служба в службата без да надграждаме знанията си или пък да срещнем „ идеалния “ сътрудник, когато и където пожелаем.
Разбира се, че това би било ужасно, само че надали такова битие би ни научило на нещо. Именно компликациите по пътя са това, което ни построява като персони. Ако от много време се пробвате да срещнете вашия човек, само че по този начин и не успявате, за това може да има съответни аргументи. Кои са те? Ето и няколко такива:

Имате ниско самочувствие
Ако непрекъснато си мислите, че не сте задоволително положителни или пък се притеснявате, че ще разочаровате някого, когато влезете по отношение на него, това може да значи единствено едно – ниско самочувствие. Но за жалост, когато вие не се чувствате добре в личната си кожа, това, което в действителност ви липсва е обич към себе си. А в случай че не обичате себе си, по какъв начин можете да очаквате някой различен да ви обича? Не чакайте и не търсете различен да внесе в живота ви обич. Това няма по какъв начин да стане. Не забравяйте, че ние, хората сме сетивни същества и доста огромна част от общуването се реализира посредством силата, която излъчваме. Ако обектът на вашите стремежи усети вашето ниско самочувствие, той може да ви сметне за не толкоз привлекателни и да не желае вашата връзка да се задълбочава. Ниското самочувствие може да ви накара непрекъснато да изпитвате стрес и тревога. И не на последно място – в случай че не харесвате себе си, ставате по-привлекателни за хора, които могат да ви манипулират и употребяват. А вие най-вероятно ще приемете това покорно, защото обезверено търсите сътрудник. Работете върху подобряването на самочувствието си. Направете лист с неща, които харесвате в себе си и неща, които не харесвате. По-дълъг ли е описът с неща, които не харесвате? Ако това е по този начин, неотложно се вземете в ръце! Не позволявайте да изглеждате жалки в личните си очи. 

Вие сте прочувствено недостъпни
Можем да кажем, че това е един от главните проблеми. Много дами и мъже не знаят, че са прочувствено недостъпни, тъй като те толкоз мощно желаят да бъдат обичани и обгрижвани. Само тъй като желаете връзка, не значи, че сте душевен и прочувствено готови да бъдете в такава. Може би сте били наранени, лъгани, обиждани или пък измъчвани преди... Дали това ви е предиздвикало да изградите стена сред себе си и мъжете, които се пробват да си пробият път към сърцето ви? евентуално се страхувате да се отворите, тъй като не желаете още веднъж да бъдете засегнати. Не е изключено и да сте привлечени от мъже, които също са прочувствено недостъпни – като да вземем за пример – такива, които са във връзка; такива, които не желаят да се отворят за вас или пък такива, които просто са незаинтересувани. За страдание, горчивият ви опит може да ви помогне и да осъзнаете непрекъснато повтарящия се модел, в който попадате толкоз постоянно. Ако бъдете почтени със себе си, може би ще осъзнаете, че личната ви прочувствена недостижимост е тази, която ви пречи да намерите постоянен и наличен сътрудник. Съветваме ви да се изправите против страховете си, да се срещнете с проблемите си лице в лице, да се опитате да работите върху тях и да ги преодолеете. Опитайте се да опознаете самите себе си и да разберете какво тъкмо желаете. 

Търсите обич, само че не където би трябвало
Ако желаете да срещнете „ единствения “, може би сте подготвени на всичко – уговорени срещи, приложения за запознанства, инцидентни срещи в нощни заведения, по улиците и къде ли още не. Не желаеме да ви разочароваме, само че когато сте „ обезверени “, има възможност да не попадате на индивида, който смятате, че заслужавате. Не бързайте да градите бъдещето си с всеки срещнат... Вместо това помислете добре дали този човек в действителност е откровен с вас и в точния момент разчетете сигналите, че може би връзката ви няма да трае повече от няколко вечери. Прекалено концентриране в любовната сфера може да ви попречи да се усъвършенствате и да се развивате във всички други аспекти на живота – физически, прочувствено или пък кариерно. Ето за какво, в случай че усещате, че намирането на сътрудник за вас е цел номер едно, по-добре отстъпете крачка обратно. Поемете си надълбоко мирис и насочете вниманието си другаде. Освободете съзнанието си и продължете напред. След време можете да срещнете съвършения човек за вас, без даже да сте мислили за това. 

Очакванията ви са прекомерно високи 
Ние, дамите сме привикнали да мислим, че главният аршин за намирането на половинка е външният тип. Това в действителност въобще не е по този начин! Много дами, които наподобяват добре също могат да се окажат „ без шанс “ в любовта. На какво може да се дължи това? Вероятно една от аргументите са прекомерно високите упования. Ако се радвате на интерес от страна на мъжете, помислете – дали не сте склонни „ да отрежете “ някой единствено тъй като е невисок или пък е почнал да оплешивява? Опитайте се да не се държите прекомерно високомерно, тъй като това може да подейства като леден душ на всеки, който е към вас. Вместо това се помъчете да вникнете в същността на индивида насреща. Представете си го като татко на децата ви, като опора и сътрудник – в случай че той се вписва в тези ваши показа, може би е индивидът за вас. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР