Животът на “най-самотната овца във Великобритания е бил застрашен. Група

...
Животът на “най-самотната овца във Великобритания е бил застрашен. Група
Коментари Харесай

Спасиха “най-самотната овца”

Ж ивотът на “най-самотната овца във Англия ” е бил заплашен . Група фермери съумяват да спасят животното преди да се стигне до съдбовен край.  

Овцата пребивавала последните три години от живота си на чакълен плаж. Това показва фермерката Ками Уилсън. Тя добавя, че плажът не е населяван от други животни.  

Овцата се е намирала в региона на шотландското пристанище “Кромарти фърт ”.  

Уилсън и четирима мъже от шотландската фермерска общественост са съумели да измъкнат животното от плажа, на който било блокирано, оповестява Sky News. 

За да изведат животното от плажа, фермерите минали през голям брой скали, шубраци и дървета. 

Те дали име на животното - Фиона. Ками Уилсън показва, че животното било с наднормено тегло . Това, в композиция с тежката му четина, в последна сметка е щяло да натовари мускулатурата на животното. По думите на специалиста, при рухване по тил е имало огромна възможност животното да се задуши. 

Britain’s ‘loneliest sheep’ rescued after two years at foot of cliff
— Louisa Pearson (@louisa1000)
Уилсън разяснява, че е била стимулирана да избави овцата, откакто е видяла отрицателни мнения в обществените медии, съгласно които " фермерите не се интересуват от беззащитното животно ". 

" Britain's loneliest sheep " was in a " life and death situation " before being rescued, one of the farmers who retrieved her has said
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР