Животът на Исус Христос остава една от най-големите мистерии в

...
Животът на Исус Христос остава една от най-големите мистерии в
Коментари Харесай

Д-р Реймонд Муди: Исус е преживял клинична смърт

Животът на Исус Христос остава една от най-големите мистерии в международната история. Въпреки изписаните хиляди страници, животът на Спасителя остава забулена в секрети. Една от тях си остава възкресението на сина Божий. Страстната седмица е мотив за следващ взор към едно от най-великите тайнства в живота на човечеството. Хит за конспиратолозите си остава книгата на скандалния съветски историк професор Анатолий Гусев. В “Мистерия на живота и учението на Исус Христос ” ученият предлага сензационни версии за живота и гибелта на една от най-влиятелните персони за всички времена.

Христос е снет от кръста жив, твърди проф. Гусев. Според неговата версия Спасителят се е намирал в смъртоподобен транс. Според преданията един от бойците пронизал с копие Исус в ребрата и текнала кръв и вода. Това може да стане само в случай че човек е жив и сърцето му продължава да бие, въпреки едва,­ такива са законите на физиологията, безапелационен е съветският академик.

Не е имало никакво знамение на възкресението­ просто Исус се е съвзел и е излязъл от гроба. 
Разпятието на Христос, гибелта и възкресението му са инсцениран театър, счита съветският историк.

 Аргументите му са много съществени: Исус не е основал нова вяра, едвам след гибелта му е учредена църквата и е провъзгласена християнската религия.Според учения целият сюжет е режисиран майсторски от свещениците на Йерусалимския храм. Професорът изяснява и задачите за сходна инсценировка: Раждането на нова вяра. Подобен талантлив театър с разпятието и възкресението не може да не раздруса елементарните хора. Мнозина от тях ще повярват в новия господ. Така се случва това, за което мечтае всяка власт, ­ хората се сплотяват към концепция, и това става на пръв взор непринудено.

Преди дни обаче известният академик Рей Курцвейл съобщи, че възкресението може да се потвърди научно и скоро хората ще живеят толкоз, колкото желаят ­ 100, 200, даже 1000 години. Той твърди, че историята с живота на Исус е доказателство, че удължаването на човешкия живот напълно не е химера. 

Смърт няма, твърди и един от най-известните американски лекари Реймонд Муди. Докторът има учредения ­ в новата си книга “Живот след живота ” е описал връщането от положение на клинична гибел на десетина свои пациенти. Всички те описват удивителни истории от живота на хора, живели преди години. Всичко това върналите се от оня свят мъртъвци виждат като на филм. Според Муди нещо сходно е претърпял и Христос.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР