Животът на двама пациенти във врачанската болница е бил застрашен

...
Животът на двама пациенти във врачанската болница е бил застрашен
Коментари Харесай

Въпреки обещанията, врачанската болница „катастрофира”

Животът на двама пациенти във врачанската болница е бил заплашен поради неналичието на дежурен в реанимация. Това уточни представител на синдикатите в закъсалото лечебно заведение, което продължава митингите си към този момент 10-ти ден макар обещанията на властта, че ще се направи нещо за спасяването на лечебницата.

Дете с изострен апандисит пред перфорация е било незабавно превозено в София за интервенция, откакто не е имало дори кой да му даде анестезия във Враца. Пациент, изпаднал в кома след инсулт, пък към този момент е в МБАЛ-Монтана, тъй като не е имало кой да реализира интензивното наблюдаване.

„ Някой би трябвало да понесе отговорност за всичко това, което се случва. По контракта за ръководство тази отговорност се носи от изпълнителния шеф. Така ли се извършват отговорностите в предупреждение – оставяш болничното заведение да катастрофира във всички посоки?”, възмути се синдикалистът.

--> Само в границите на тази седмица три сестри от отделението по съдова хирургия са подали оставка и към този момент там е невероятно да се сформира график.

Медици и жители към този момент обмислят затваряне на основния път Е79 и шествие по улиците на Враца.

Иначе, през днешния ден болничната аптека беше заредена с лекарства, а остават настоящи и обещанията за погашение на забавените заплати за август и септември.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР