Животът е странно нещо - един път си горе, а

...
Животът е странно нещо - един път си горе, а
Коментари Харесай

Човекът от снимката с Боби М. излезе от затвора и... кара такси

Животът е необичайно нещо - веднъж си горе, а различен път - долу. Разбира се, значимо е да останеш жив, изключително в случай че се занимаваш с противозаконни и нерегламентирани неща. Последният подобен образец е тогавашният цар на " черното тото " - Дан Тан, който преди години беше щракнат на една маса с Борислав Михайлов, Костадин Хаджииванов - Коце Маца и Лъчезар Танев.

След това името на азиатеца и България беше забъркано в онази контрола сред нашия народен тим и Естония, приключил 2:2 в Турция, и след отсъдени четири скандални дузпи от рефера.

Веднага след последния съдийски сигнал излиза наяве, че на въпросната среща са заложени съвсем 7 млн. $ в азиатски букмейкърски къщи.

ФИФА се заема със случая и след малко следствие подрежда резултатът от въпросната среща да бъде анулиран, макар че международната футболна централа оневинява футболните федерации на България и Естония и хвърлят цялата виновност за компрометирането на мача върху реферите.

Днес тогавашният необут на " черното тото " е на независимост, жив е. Дан Тан престоя зад решетките шест години и няма позициите, които си беше извоювал преди години и в границите на десетилетия. Сега той е повече от законен и безупречен - върти кормилото по през целия ден, защото е таксиметров водач.

Азиатецът виси в колата си пред първокласните хотели и търси клиенти, най-много заможни чужденци, чиято дестинация е до летището в Сингапур.

Според локалните медии, Дан Тан в този момент е непретенциозен водач, който се нервира, в случай че някой го разпознае и стартира да го разпитва за предишното.

Дан Тан, чието същинско име е Тан Сеет Енг, не съумя да се измъкне от пипалата на властта, защото беше хванат, а по-късно упрекнат и тикнат в пандиза за споразумяване на футболни мачове.

Разследващите тогава настояват, че царят на " черното тото " е взел участие в манипулирането на над 400 мача от евротурнирите. Уреждани са даже международни квалификации.

Разплитането на незаконната скица става допустимо с помощта на показанията на Уилсън Радж Перумал, който преди този момент е апетитен за дясна ръка на Дан Тан. Притиснат от ченгетата, сингапурецът се съгласява да приказва с изискването, че ще получи статут на предпазен очевидец. Неговите показания се оказват задоволителни да бъдат задържани десетки лица, измежду които и техният шеф.

В последна сметка Дан Тан ту влиза, ту излиза от ареста, само че общият му престой зад решетките възлиза на съвсем 6 години.

Интересното е, че началото на края на неговата незаконна империя е сложено малко след сякаш инцидентната му среща с петте български фамилии на гореспоменатия новогодишния ваучър.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР