Животът е изпълнен с прекрасни преживявания. Само трябва да ги

...
Животът е изпълнен с прекрасни преживявания. Само трябва да ги
Коментари Харесай

Навиците на позитивните хора

Животът е изпълнен с прелестни прекарвания. Само би трябвало да ги видим. Колко е необикновено възприятието да усетим по какъв начин слънчевите лъчи галят  кожата ни! Или да забележим по какъв начин дете прохожда... А миризмата на дъжда? Усещането за топъл вятър? Всички тях можем да осезаем, като стартираме деня си с по-позитивна настройка, смята блогърът Марк от marcandangel.com. Според него да живееш благополучен живот значи да си изградиш положителни привички, които ти оказват помощ да се фокусираш върху това, което същински има значение. Върху дребните чувства и дейности без цена, само че с висока прочувствена стойност. Той изброява 9 навика, които по думите му сплотяват позитивните хора. Всички можем да променим чувството си за живота, като ги развием. Ето кои са:

1. Позитивните хора се разсънват всяка заран с концепцията, че нещо отлично е допустимо да се случи през днешния ден.  Усмивката е лечебна сила. Затова е значимо постоянно да търсим човек, на който да се усмихнем при започване на деня. Не е 100% несъмнено, че това ще ни удължи живота, само че при всички случаи ще добави живот към годините. Постоянната положителна настройка е „ най-евтиният шадраван на младостта ”.

2. Те честват това, че са живи.  Умът ни е прозорец, през който виждаме света. Най-добрият метод да го накараме да разбере, че сме щастливи, е като мислим, усещаме, вървим, даваме и служим като че ли сме най-големия късметлия в целия свят.

3. Оценяват съвършените моменти.  Животът не е съвършен, само че неизбежно има своите съвършени мигове. Не си заслужава да разрешаваме на дребни неща да скапват настроението ни.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР