Живи статуи пресъздадоха в центъра на Русе автентичната атмосфера от

...
Живи статуи пресъздадоха в центъра на Русе автентичната атмосфера от
Коментари Харесай

Живи статуи пресъздадоха забравените занаяти на Париж в центъра на Русе

Живи скулптури пресъздадоха в центъра на Русе достоверната атмосфера от края на 18 век на парижкия квартал Монмартър. Със своите мини спектакли актьорите от румънския спектакъл „ Маска " демонстрираха някои от забравените френски занаяти и впечатлиха публиката с изразителния си грим и ефектни костюми.

Русе

Артистичният квартал " Монмартър " в края на 18 и началото на 19 век е изпълнен с виковете на колоритни търговци, предлагащи всевъзможни странни услуги и забравени към този момент занаяти. Жената, която пали фенерите, шивачката на юргани, продавачът на отрова за плъхове са единствено част от тях.
Кристинел Дадал, артистичен съветник в спектакъл „ Маска ”: Желанието за живот, желанието за оцеляване непременно е възприятие, което в никакъв случай не изчезва. Точно поради това пред тази прелестна аудитория, ние представяме това обезверено предпочитание за живот, за оцеляване.
За първи път спектакъл „ Маска ” показа спектакъла „ Виковете на Париж ” пред българска аудитория.
Орлин Дяков, шеф на Драматичен спектакъл „ Сава Огнянов ” – Русе: За мен е извънредно потребно, че толкоз доста хора гледат подобен махленски спектакъл, тъй като по подобен метод ние възпитаваме нашата аудитория, която обичайки този спектакъл, се надяваме, че ще влезе и в салона.
След артистите от „ Маска ” на „ сцената ” пред Паметника на свободата се появи немското дуо „ StreetBike Theatre ”. Флориан Фохман и русенката Вилия Моновска пресъздадоха спектакъла си „ Магията на огъня ”, с който сложиха парещ край на Международния фестивал „ Живи скулптури ”.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР