Живеещите в русенските блокове „Силистра“, „Тича“ и „Марица“ граждани продължават

...
Живеещите в русенските блокове „Силистра“, „Тича“ и „Марица“ граждани продължават
Коментари Харесай

Цигани от Русе подлудиха всички с наглостта си!

Живеещите в русенските блокове „ Силистра “, „ Тича “ и „ Марица “ жители не престават да бъдат непрекъснато тероризирани от настанените в съседство роми. Въпреки, че те неведнъж са алармирали полицията и другите способени органи на локалната власт, резултат към момента няма, написа Дунав мост.

Председателят на групата общински съветници от „ ПАТРИОТИТЕ Вътрешна македонска революционна организация , ГЛАС НАРОДЕН “ Иво Пазарджиев направи въпроса публично притежание в края на предходната година, когато на октомврийската сесия на Общински съвет – Русе пита кмета Стоилов какво ще предприеме неговата администрация за справяне с казуса. Отговорът, възложен от градоначалника, който в типично собствен жанр направи преди този момент разбор на подбудите, които движат Пазарджиев при избирането на тази тематика, свързвайки ги само с готовност за сензация, бе обещанието да се извърши инспекция.

Иво Пазарджиев тогава засегна и различен аспект на същия въпрос, касаещ противозаконното издигане на огради, които опасват парцела, благосъстоятелност на Община Русе . Уверението, което общинските съветници – патриоти получиха тогава от Стоилов бе, че за телени мрежи няма потребност от позволение за градеж. Въпреки възражението от страна на общинския консултант и ръководител на групата, че там има солидни огради, присъщи на циганските къщи, градоначалника не одобри това изказване, като още веднъж завърши дебата с заричане за инспекция.



„ След информация в „ Гугъл street view” открих, че през месец март 2012 година въпросната ограда към момента не е била построена. Видно е, че това се е случило по време на Вашето ръководство или с Ваше утвърждение или заради неналичието на надзор от страна на общинските служби виновни за това “ – написа Иво Пазарджиев в новото си запитване по тематиката.



Той е предизвикан да се обърне още веднъж към Пламен Стоилов чрез трибуната на Общинския съвет, заради това, че за времето от октомври 2018 година до в този момент нито един от проблемите на жителите, живеещи там, породени от роми, не е решен, макар обещанията на кмета да извърши инспекция. В тази връзка Пазарджиев е подготвил нови въпроси, които в допълнение да изяснят на русе нци общият проект на нещата.

До Кмета на Община Русе

ПИТАНЕ от Иво Колев Пазарджиев, общински консултант от групата на „ ПАТРИОТИТЕ Вътрешна македонска революционна организация , ГЛАС НАРОДЕН”
УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН КМЕТЕ,


На съвещанието на Общински съвет – Русе , извършено през месец октомври 2018 година направих запитване до Вас, по отношение на всекидневен тормоз , който се постанова над живущите от бл. „ Силистра “, бл. „ Тича “ и бл. „ Марица “ в гр. Русе . Тормоз ът се постанова от настанените като извънредно нуждаещи се цигански фамилии в общински жилища, представляващи къщи. Вместо да работят и да трансформират статуса си на нуждаещи се, въпросните цигански фамилии не престават и до ден сегашен да тормоз ят работещите жители с ежеседмични цигански тържества, свързани с консумация на несъразмерни количества алкохол и жива музика.

В запитване то ми тогава обърнах внимание на оградите, които са си сложили наемателите, директно пред къщите. Тогава ми отговорихте, че за телени мрежи не е належащо позволение за градеж. Още тогава възразих, че едната ограда не съставлява телена мрежа, а градеж характерен за богати цигански къщи. От Ваша страна бях убеден, че ще извършите още една инспекция и в случай че от „ Устройство на територията и надзор на строителството “ са Ви подвели ще бъдат осъдени.

След информация в „ Гугъл street view” открих, че през месец март 2012 година въпросната ограда към момента не е била построена. Видно е, че това се е случило по време на Вашето ръководство или с Ваше утвърждение или заради неналичието на надзор от страна на общинските служби виновни за това.

Във връзка с изложеното, апелирам да отговорите на следните въпроси:

1. Законно построена ли е посочената ограда на къщата общинска благосъстоятелност, намираща се южно от бл. „ Силистра “?

2. Кой е финансирал и построил посочената ограда ?

3. Какви дейности ще предприеме, подчинената Ви администрация, по отношение на посоченото ограждение?

4. Това ли са социално-слабите жители, на които Община Русе дава обществена услуга под формата на жилища на преференциални наемни цени?

Настоящото запитване е според член 104 от ПОДОбСНКВОА и апелирам на него да ми бъде отговорено както документално, по този начин и устно.

С почитание: Иво Пазарджиев

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР