Живеещите в блоковете във варненското село Каменар сигнализираха, че от

...
Живеещите в блоковете във варненското село Каменар сигнализираха, че от
Коментари Харесай

Проблем с водата във варненското село Каменар

Живеещите в блоковете във варненското село Каменар алармираха, че от чешмите им тече вода с доста ниско налягане, а постоянно са и без вода. Потърпевши са близо 50 фамилии.

Проблемът е от десетилетие, водата понижава единствено през летните месеци. Хората са подавали доста пъти сигнали до ВиК - Варна, само че казусът им остава неуреден.

Всеки ден след 17 часа живеещите в 8-те блока на село Каменар остават без вода.

" Много е мъчно. Особено в тези горещини, пълним шишета с вода, бидон пълним за тоалетната, няма с какво да се измием. Водата изобщо не се качва до душа за къпането. Къпем се с леген ", съобщи Иванка Станева.

Недялка Йорданова също като съседите си през летните месеци цялостни бутилки и бидони с вода. Когато пък има вода денем, тя е с толкоз ниско налягане, че не може да се пусне нито пералня, нито съдомиялна. Хората споделят, че вода с обикновено налягане има единствено след 23 часа.

Потърпевшите търсят решение на казуса от 10 години. Според тях причина за ниското налягане на водата е застрояването на намиращата се наоколо околност, което усилва потреблението през лятото.

От ВиК - Варна обявиха, че поради огромни загуби на вода в махалата на Каменар има дефицит в другата част на обитаемото място.

Според шефа на сдружението Валентин Вълканов към 60-70 кубика е потреблението на домакинство там. Често водата тече по улиците, а в доста от къщите водомерите са отстранени, добави той.

Репортер: Петър Дойкински
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР