Живеем във времена, в които масово хора се придържат към

...
Живеем във времена, в които масово хора се придържат към
Коментари Харесай

4 лесни рецепти за нискокалорични и високопротеинови десерти

Живеем във времена, в които всеобщо хора се придържат към здравословен метод на живот и съблюдават диети, за да подобрят своята физическата форма. Така се развива все по-голям интерес към включването на високопротеинови, нискокалорични храни в ежедневното меню.

Какво да вършим, когато желаеме нещо сладко, само че в това време би трябвало да останем правилни на здравословния си метод на хранене? Отговорът е посредством лесни предписания за нискокалорични и високопротеинови десерти, които са вкусни и подобаващи за всеки, който желае да се наслаждения на нещо сладко, без да прекалява с калориите.

Протеинов пудинг с какао

Съставки:
150 година нискомаслена извара или гръцко кисело мляко1 доза протеин на прахуляк (вкус по избор)1 с.л. какао1 с.л. мед или естествен подсладител (по избор)ванилов дестилат (по желание)
Начин на подготвяне:

Смесете всички съставки в купа и разбъркайте добре. Оставете в хладилника за няколко часа или през нощта, с цел да стегне. Декорирайте със свежи плодове или ядки по избор.

Протеинов сладкиш с боровинки

Съставки:
1 доза протеин на прах1/2 чаша боровинки (свежи или замразени)2 ч.л. мед или различен подсладител1 яйце1 ч.л. бакпулверванилов дестилат (по желание)Начин на подготвяне:
Предварително загрейте фурната на 180°C и подгответе тава с хартия за печене. В огромна купа смесете протеина на прахуляк и бакпулвера. Добавете меда, яйцето и ваниловия дестилат и разбъркайте до приемане на хомогенна примес. Прибавете боровинките към тестото. Изсипете го в авансово квалифицираната тава и изпечете за към 25-30 минути или до момента в който сладкишът стане златист.

Протеинов сладолед с банани и шоколад

Съставки:
2 узрели банана1 доза протеин на прахуляк (ванилов или шоколадов)2 с.л. какао на прах1 ч.л. мед или естествен подсладител1 ч.л. ванилов дестилат
Начин на подготвяне:

Обелете бананите и ги нарежете на части. Замразете ги за няколко часа или за през нощта. В блендер смесете замразените банани, протеина на прахуляк, какаото, меда и ваниловия дестилат. Блендирайте, до момента в който сместа стане кремообразна. Сервирайте незабавно или прехвърлете в кутия и замразете за по-късно.

Домашни протеинови барчета

Съставки:
2 дози протеин на прах60 година овесени трици40 година смлени ядки (например, бадеми или лешници)1 ч.л. течен подсладител (например стевия или мед)60 мл. вода (може и мляко)1 ч.л. ванилов екстракт40 година нарязани сушени плодове (например сливи или кайсии)
Начин на подготвяне:

В огромна купа смесете протеина на прахуляк, овесените трици и настърганите ядки. Добавете течния подсладител (изберете надлежно по вашите усет и предпочитания) и ваниловия дестилат. Започнете да разбърквате. Добавете водата и продължете да разбърквате, до момента в който сместа стане хомогенна и се образува тесто. Прибавете сушените плодове към тестото и го разпределете във формички за питейни заведения или го разточете и разделете на обособени десертчета. Оставете в хладилника за към 1-2 часа, с цел да стегне.

Тези лесни предписания за нискокалорични и високопротеинови десерти са съвършени за всички, които желаят да се насладят на сладко без да съжаляват за това. Те съчетават усета и удоволствието от десерт с изгодите от високия протеинов банкет и ниските калории. Насладете се на тях без виновност.



Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР