Живеем в свят, в който социалните мрежи са огромна част

...
Живеем в свят, в който социалните мрежи са огромна част
Коментари Харесай

Как да бъдем влиятелни в социалните мрежи или как се става успешен инфлуенсър?

Живеем в свят, в който обществените мрежи са голяма част от нашия живот и животът ни е огромна част от обществените мрежи. Или най-малко на някои от нас.

Какво е инфлуенсър? Това название идва от глагола influence, който значи оказвам въздействие. Инфлуенсърите са хора, които имат мощно въздействие в обществените мрежи. Те имат огромен брой почитатели, които взимат под внимание държанието, мнението, навиците и въобще метода им на живот.

Инфлуенсъри могат да бъдат всевъзможни хора: публицисти, писатели, артисти, блогъри, спортисти. Важно е да отбележим, че инфлуенсърите не постоянно са известни персони. Например вие също можете да бъдете инфлуенсъри. Всеки, който споделя информация за себе си в обществените мрежи и умее да притегля вниманието на хората може да стане инфлуенсър.

Има доста образци за инфлуенсъри както в България, по този начин и в международен мащаб. Например Ким Кардашян, кралицата на обществените мрежи, е характерен образец за инфлуенсър. Ким Кардашян е реалити звезда, ефирен персонаж и модел, само че най-голямата й мощ е тази на инфлуенсър. Ким Кардашян има милиони почитатели в Instagram и има голямо въздействие върху тях.

Друг образец за инфлуенсър е Мирослава Дума. Няма по какъв начин да не сте чули за нея, тъй като наличието й в уеб страниците за мода и жанр е наложително. Мирослава Дума е следващото момиче, което се облича стилно и умее да сортира облеклата си. Тя бързо притегля вниманието на фотографите и стартира да написа за някои фешън списания. Днес Мирослава Дума има над 1 милион почитатели в Instagram и непокътнато място на най-мащабните фешън събития в света.

Ако наблюдавате историите на някои от най-влиятелните персони в света на обществените мрежи, ще се убедите, че те са средство за увеличение на известността на разнообразни марки. Изградено е едно доста мощно съдействие сред рекламодатели и инфлуенсъри, което работи сносно.

Да бъдеш инфлуенсър- звучи като идеалната специалност, нали? Да изкраваш пари, прекарвайки времето си в обществените мрежи.

Истината е, че с цел да бъдете същински инфлуенсъри и марките да имат интерес към вас има няколко условия:

Трябва да получавате лайкове, равни на 3% от общия брой на приятелите и почитателите ви в обществените мрежи.

Трябва да можете да кажете за себе си " Аз съм водач на мнение "

Трябва да умеете да стимулирате аудиторията си да разяснява и споделя изявленията ви

Трябва да отговаряте и реагирате на всеки коментар

Ето и няколко потребни съвета за това по какъв начин да бъдете сполучливи инфлуенсъри:

1. Голяма публика

Бъдете смели и предлагайте другарства. Колкото по-голяма публика имате, толкоз повече хора ще виждат постовете ви.

2. Съдържанието на поста е значимо

Когато решите да публикувате нещо в обществените мрежи, би трябвало деликатно да обмислите поста си. Текстът би трябвало да бъде къс, явен и да предизвика реакция.

3. Време за публикуване

Постовете би трябвало да се появяват в обществените мрежи в подобаващото време. Вие най-добре знаете по кое време са най-активни почитателите ви.

4. Ришерване

Публикуването на една и съща обява няколко пъти усилва възможностите да доближи повече хора. Но тази тактичност би трябвало да бъде добре премислена, защото е допустимо да постигнете противоположния резултат.

5. Коментари

Изключително значимо е да отговаряте на мненията, да отбелязвате индивида, на който отговаряте и въобще да бъдете извънредно дейни.

6. Таг и хаштаг

Хаштаговете дават опцията на обявата да доближи до повече хора. Съчетавайте забавни тагове и хаштагове, с цел да провокирате повече хора.

7. Лично отношение

Всеки обича да се усеща значим. Не пропускайте да покажете отношението си към всеки от почитателите ви.

Колкото по-уверени сте в изброените неща, толкоз повече интерес от страна на рекламодателите ще има към вас и ще можете да посочвате по-голяма сума. А в случай че се затруднявате, експертите от #RevTag могат да ви оказват помощ!

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР