Живеем в абсурдна бизнес среда. Това заяви социологът Кънчо Стойчев

...
Живеем в абсурдна бизнес среда. Това заяви социологът Кънчо Стойчев
Коментари Харесай

Кънчо Стойчев: Живеем в абсурдна бизнес среда

Живеем в неуместна бизнес среда. Това съобщи социологът Кънчо Стойчев на взаимна конференция с водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Асоциация на организациите на българските работодатели (АОБР) и управлението на Българска социалистическа партия организираха срещан на която разискаха икономическите цели и развиването на страната след изборите. Кънчо Стойчев акцентира, че административната тежест е извънредно висока, а също по този начин са високи и таксите, които бизнесът би трябвало да заплаща. Те възлизат на към 4,5 милиарда лв. годишно или към 4,5% от Брутният вътрешен продукт. За съпоставяне в страните от Европейски Съюз таксите са не повече от 0,5% от Брутният вътрешен продукт, т.е. в България са 10 пъти по-високи от междинните за Европейски Съюз. На въпрос на БГНЕС какво Корнелия Нинова би трансформирала в бизнес средата, тя съобщи, че би почнала от законодателството и неговото изчистване от лобистки закони.

Другото значимо нещо, което съгласно нея би трябвало да се промени за възстановяване на бизнес средата, е да се сътвори електронно държавно управление. По отношение на данъчната политика, тя сподели, че Българска социалистическа партия няма да пипат корпоративния налог от 10%, решение, което се приветства и от бизнеса, акцентира Стойчев. Но Българска социалистическа партия планува смяна в налог общ приход. Промените, които се плануват са и в приходите на физическите лица, да създадат по този начин, че 788 000 български фамилии да заплащат по-нисък налог, а 120 000 души по-висок.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР