Жителят на Хелзински – Ари Нюусонен, направи истински дълъг тест-драйв

...
Жителят на Хелзински – Ари Нюусонен, направи истински дълъг тест-драйв
Коментари Харесай

Tesla Model S навъртя 400 000 км като такси във Финландия

Жителят на Хелзински – Ари Нюусонен, направи същински дълъг тест-драйв на американския електрически автомобил Tesla Model S. Финландецът почнал да експлоатира колата преди 3 години, като я трансформирал в такси. За това време той е навъртял над 400 000 км, а батериите са се нуждаели от хиляди зареждания и разреждания.
Въпреки рекордния пробег, Tesla Model S се е оказала безпроблемна машина. Единственият сериозен ремонт е бил на акумулатора, само че когато тъкмо е бил юридически той и какво е поправяно, не се оповестява. Знае се единствено, че не се е наложило батерията да се сменя с нова.


Шофьорът на електрическото такси твърди, че прекосяването на сходен пробег не е представлявало компликация. Машината е изминавала приблизително по 350 км дневно, като нито един път не се е разваляла по време на придвижване. Нюусунен е безапелационен, че през идващите 3-4 години ще успее да премине границата от 1 млн. км.
Както оповестява изданието Helsingin Sanomat, за колите на Tesla важи 8-годишна гаранция, която покрива електромотора и акумулатора, тъй че няма никакъв проблем това такси да запише пробег от 1 млн. и даже повече километра. В случая доста е значимо индивидът за кормилото вярно да употребява колата и тя ще му служи дълго време.


Според специалисти, актуалните електрически автомобили са проектирани, че да могат да изкарат 15 000 цикъла на цялостно зареждане, което при изминаването на 350 км ежедневно прави повече от 5 млн. км пробег.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР