Жителите в Шумен ще могат да изхвърлят строителни отпадъци в

...
Жителите в Шумен ще могат да изхвърлят строителни отпадъци в
Коментари Харесай

Шуменци могат да изхвърлят строителни отпадъци в двора на „Дивизията“

Жителите в Шумен ще могат да изхвърлят строителни боклуци в двора на бившето военно отделение  „ Дивизията “ , оповестяват от пресцентъра на общинската администрация. Оттам припомнят,  че е неразрешено изхвърлянето им в и към контейнерите за смесени битови боклуци и цветните съдове за боклуци от опаковки.

Работниците от общинското дружество по чистотата, както и от компаниите, които извозват отпадъците от разделното събиране, през последните седмици постоянно намират наоколо до така наречен бобри или до цветните съдове от вида „ иглу “ огромни и тежки прозоречни стъкла и цели стъклопакети. Оставянето на тези и други строителни боклуци до контейнерите не е позволено. Поставени по този метод, стъклените боклуци могат да бъдат рискови както за хората, които почистват регионите към тях, по този начин и за тези, които ги извозват или минават наоколо. От администрацията напомнят още, че в контейнерите за битови боклуци е неразрешено да се изхвърлят също мебели, килими, мокети, облекла, бои, лакове, разредители и други рискови и горими боклуци.

Гражданите могат да предава т безплатно строителни боклуци от домашни поправки, включително и от промяна на прозоречни стъкла, в двора на бившето военно отделение „ Дивизията “ всеки ден от 8:00 до 19:00 часа , в това число събота и неделя. Стъклото би трябвало да бъде отделено от дървената или PVC дограма, които се предават разделно.

Поставени са контейнери за събиране на дребни количества, в размер до един  кубичен метър и, с изключение на стъкло, могат да се предават и инертни материали. Съдовете са предопределени за прилагане единствено от физически лица, означават от общинския пресцентър.  

По-големи количества боклуци от строително-ремонтни действия на жители или компании се извозват до кариерата в село Златна равнища след позволение за превозване, което се издава след подаване на заявление по пример от девето гише в постройката на общината, допълват от пресцентъра ѝ. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР