Жителите на видинското село Горни Лом се отопляват със сандъчета

...
Жителите на видинското село Горни Лом се отопляват със сандъчета
Коментари Харесай

В Горни Лом се топлят със сандъци от противопехотни мини

Жителите на видинското село Горни Лом се отопляват със сандъчета от муниции вместо с дърва.

Новото управление на цех "Миджур ", където при гърмеж преди 3 години починаха 15 души, е с нов притежател - „ Миджур Манеджмънт Кънстракшън " ЕООД. Управител е някогашният кмет на Лом и полицейски началник Иво Иванов.

"И преди нещастието сме се грееели с тези сандъчета, цепим ги като дърва и бумтят в печките ", хвали се дядо Илия, представен от BulNews. Преди обаче ги заплащали алегорично, а в този момент им ги давали гратис.

Намеренията на новия притежател са да стартира производството на патрони, което няма да е рисково, само че към момента липсва позволение. В момента в завода по разчистителни и строителни действия работят 32-ма души.

На територията на барутната фабрика към момента са останалите от предходния притежател необезвредени противопехотни мини. Заради опасенията на хората от различен случай, кметът на община Чупрене, на чиято територия е предприятието, подаде сигнали до две министерства - до министрите на защитата и до тези на вътрешните работи. Уверението, е че са взети изключителни ограничения за сигурност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР