Жителите на Цалапица излизат на пореден протестен митинг, тази вечер

...
Жителите на Цалапица излизат на пореден протестен митинг, тази вечер
Коментари Харесай

Жителите на Цалапица излизат на нов протест

Жителите на Цалапица излизат на следващ протестен протест, довечера те са на кръговото кръстовище Орта хан на пътя край селото.

Близките, родините и приятелите на убития Димитър Малинов стачкуват повече от месец с редица претенции ориентирани към управляващите, главните от които са за правдивост и транспарантно следствие на убийството на младежа.

Хората са се събрали в единия завършек на кръговото кръстовище на пътя Пловдив-Пазарджик с плакати в ръце. Предстои всеки миг те да се насочат към всяка една от посоките и да блокират придвижването.

Протестите на хората не престават към този момент повече от месец. Тази седмица майката на убития юноша настоя посредством юриста си да се увери персонално в съществуването на издадена Европейска заповед за ареста на обвинения за убийството Рангел Бизюрев, който избяха в Германия, а по късно стана ясно, че документът и е бил възложен дружно със правосъдно здравната експертиза.

Протестиращите още веднъж декларират, че от значително значение за хода на следствието ще е залавянето на Бизюрев, тъй като от неговите показания ще стане ясно дали задържаните братя близнаци Динкови единствено са му помагали или са участници в закононарушението.

И по този начин всеки миг следва придвижването да бъде спряно. От полицията обявиха, че колите ще бъдат спирани на избрани шпации, само че без да се пренасочват през обходни направления.

От Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи молят за внимание от страна на водачите, с цел да се избегнат възможни катастрофи и в допълнение усложнение на трафика.

По ппредварителна информация митингът ще продължи до 20.00 часа.
ТЕМА преди 40 минути 616 преди 2 часа 1427 преди 22 дни 2266
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР