Жителите на столицата на Хаити Порт-о-Пренс се укриха по домовете

...
Жителите на столицата на Хаити Порт-о-Пренс се укриха по домовете
Коментари Харесай

Безредици, стрелба и палежи в Хаити

Жителите на столицата на Хаити Порт-о-Пренс се укриха по домовете си, до момента в който по улиците на града се чуваше пукотевица, бяха сложени блокади и горяха гуми. Масовите митинги в Хаити стигнаха до принуждение в отговор на рецесията в карибската страна, съобщи Ройтерс.

Рекордната инфлация и непрекъснатите конфликти сред враждуващи банди, остави огромна част от страната отвън ръцете на държавното управление. Битките сред бандите доведоха до гибелта на стотици и разселването на хиляди.



Началото на образователната година беше отсрочено с един месец до октомври, защото родителите се борят да свържат двата края, а всекидневието на безчет хаитяни е прекратено от видимо безпределно търсене на гориво. Междувременно разноските за превоз се покачиха, както и цените на доста съществени хранителни артикули.

Видеоклиповете, които се популяризират в обществените медии, акцентират тежкото състояние. На един от тях се вижда по какъв начин мъж се пробва да кара мотор по блокирана улица, а различен го обсипва с камъни, до момента в който той не се прекатурва. Мъжът се изправя на земята, куца и се изправя против нападателя си, когато видеото прекъсва.



Друго видео демонстрира десетки хаитяни, които се разбягват по улицата след изстрели. После то минава към подиуми с хора, на които се оказва помощ след забележими огнестрелни рани. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР