Жителите на столичния район Люлин ще стигат значително по-бързо до

...
Жителите на столичния район Люлин ще стигат значително по-бързо до
Коментари Харесай

Председателят на СОС поиска алтернативно трасе да облекчи трафика от Люлин

Жителите на столичния регион " Люлин " ще стигат доста по-бързо до центъра на София. Във връзка с ремонта на тунел „ Люлин “ и усложненията на водачите, по самодейност на ръководителя на Столичния общински съвет Георги Георгиев е направен проект и план за отделяне на различно предпочитано трасе за придвижване, посредством което да се понижи отрицателния резултат от затварянията, заради ремонтните действия.

 „ Създаваме обходно трасе, което вкарваме за времето на ремонта и стартира от кръстовището на бул. „ Царица Йоанна “ и бул. „ Петър Дертлиев “, посредством ляв завой по бул. „ Петър Дертлиев “, посока бул. „ Сливница “. Той продължава през кръстовището на „ Орион “ и към бул. „ Сливница “, посока центъра, до ул. „ Опълченска “. По цялата дължина на трасето вкарваме зелена вълна на светофарните уредби. По този метод хората ще стигат по-бързо по трасето, като оптималното планувано време за пътешестване е до 10 минути. Наред с това обособяваме и нова трета лента на бул. „ Сливница “ в сектора от ул. „ Русе “ до бул. „ Константин Величков “. С тези няколко ограничения се надяваме фрапантно да улесним напредването в града “, разяснява шефът на градския парламент.

Въпросното трасе стартира от „ входящата точка “ към тунел „ Люлин “, а точно кръстовището на бул. “Царица Йоанна “ и бул. “Д-р Петър Дертлиев “, като същото продължава по бул. “Д-р Петър Дертлиев “ и през бул. “Сливница “, като в границите на трасето ще бъдат осъществени, следните промени, за възстановяване на придвижването: смяна в организацията на придвижване на кръстовището на бул. “Царица Йоанна “ и бул. “Д-р Петър Дертлиев “, като се обособят 2бр. ленти за ляв завой от бул. “Царица Йоанна “ към бул. “Д -р Петър Дертлиев “ в посока център. смяна в режима на работа на светофарната уредба на кръстовището на бул. “Царица Йоанна “ и бул. “Д-р Петър Дертлиев “. смяна в работата на светофарната уредба на бул. “Сливница “ и ул. “Адам Мицкевич “; обезпечаване на зелена вълна по бул. “Сливница “ в сектора от бул. “Д-р Петър Дертлиев “ до бул. “Мария Луиза “; отделяне на 3 бр. ленти за придвижване по бул. “Сливница “ в посока център в сектора от ул. “Русе “ до кръстовището с бул. “Константин Величков “ – по този метод ще се усили с 20% пропускателната дарба на кръстовището на бул. “Сливница “ и бул. “К.Величков “ в посока център.

Разработени са спомагателни промени в организацията на придвижване, които ще бъдат въвеждани, при нужда и след в допълнение събиране на действителни данни от трасето.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР