Жителите на столичния кв. "Витоша" протестират заради липса на тротоари,

...
Жителите на столичния кв. "Витоша" протестират заради липса на тротоари,
Коментари Харесай

Протестиращите от кв. „Витоша“: Искаме пътища и условия за отглеждане на децата ни!

Жителите на столичния кв. "Витоша " стачкуват поради липса на тротоари, детски площадки и учебно заведение, натоварен трафик и замърсяване, възмутени са от градежа на нова 17 етажна постройка, оповестява Българска национална телевизия. Протестиращите изясняват, че въпросната постройка е с потенциал от 30 000 кв и ще провокира трафик от най-малко 400 автомобила. Всички коли от целия квартал разполагат единствено с един излаз. Именно по тази причина утринният трафик е извънредно претрупан.

Майки с дребни деца безусловно вървят по улицата, сред колите, сред камионите, в праха, изяснява участничка в митинга. Всяка вечер се събират към 10-15 деца, заради липса на площадка, всички играят на улицата.

„ Нямаме нищо в нашия квартал – нито тротоари, нито осветяване. Направиха една детска градина, до която съвсем не може да се стигне. Нямаме и учебно заведение, нищо нямаме действително. Имаме един голям трафик и запушване заран по час и половина, с цел да излезем от квартала “, сподели пред bTV една от протестиращите. Тя уточни, че жителите на „ Витоша “ заплащат едни от най-високите налози, по тази причина общината би трябвало да влага в квартала.

Позицията на общината е, че площадки за децата ще има, както и изходи към основните пътища. Общината дава обещание позицията на жителите да бъде чута.

"По отношение на вход-изходите на региона - те са планувани. В момента е подготвена оценката на още един вход - оценката за отчуждаване на парцели на още един вход/изход на региона и ни следва другата седмица среща със притежателите на парцелите, с цел да можем да се уточним, живот и здраве при сполучливо извършени договаряния, да отворим още един вход/изход напълно в скоро време, което ще облекчи доста тъкмо в тази част влизането и излизането от квартала ", разяснява Любомир Дреков, кмет на Столична община, регион "Лозенец ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР