Жителите на село Трилистник излизат на протест тази вечер заради

...
Жителите на село Трилистник излизат на протест тази вечер заради
Коментари Харесай

Протест заради затворен прелез Рогош-Трилистник

Жителите на село Трилистник излизат на митинг довечера поради затварянето на прелеза Рогош – Трилистник. Така те нямат директен достъп до Здравната работа, детската ясла и аптеката, които са в прилежащото село Рогош, а пътят им до тях се удължава от 2 на 16 километра, освен това през рисков сектор на автомагистрала „ Тракия “.

Хората упорстват НКЖИ, които правят ремонта, и община Марица да обезпечат различен маршрут, както да се обезпечи съответна автобусна връзка до Пловдив, където учат или  работят огромна част от жителите на селото.

Протестът е от 18.30 часа и ще стартира от затворения прелез, а към 19 часа се чака множеството да спре придвижването на разклона за Рогош, Маноле и Белозем. От Трилистник дават период на управляващите да отговорят на настояванията им до края на август, в противоположен случай се заканват да блокират и автомагистрала Тракия.

Преди дни кметът на община „ Марица “ Димитър Иванов изясни, че общината няма потребен ход и задължението да обезпечи дублиращ маршрут е на железопътната компания, която затваря прелеза.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР