Жителите на пловдивското село Цалапица отново излязоха на протест. Хората

...
Жителите на пловдивското село Цалапица отново излязоха на протест. Хората
Коментари Харесай

Цалапица отново на протест - хората искат да разберат кога ще е екстрадицията на Рангел Бизюрев

Жителите на пловдивското село Цалапица още веднъж излязоха на митинг. Хората недоволстват, че към момента няма информация какво се случва с екстрадицията на Рангел Бизюрев от Дания.

Младият мъж се смята за главен очевидец на убийството на 24-годишния Димитър Малинов от селото. Близки на убития обявиха, че имат данни, че има общо четирима очевидци на закононарушението, само че прокуратурата не си е свършила работа да ги откри и задържи.



Хората в Цалапица се тормозят, че в случай че до 26 февруари Бизюрев не бъде върнат в страната, делото за убийството ще тръгне и завърши по бързата процедура единствено с присъди за укривателство. В това са упрекнати двамата братя близнаци Борислав и Валентин Динкови, които са единствените задържани след случилото се.

Близнаците настояват, че единствено са взели участие в превозването и заравянето на тялото на младия мъж. Сред убийството посоченият от близнаците за причинител Рангел Бизюрев съумя да напусне страната. След седмици търсене бе арестуван в Дания. Все още не е ясно по кое време датските управляващи ще го върнат назад в България.



Пред събралите се протестиращи майката на Митко Атанаска Бакалова още веднъж съобщи, че основни са показанията точно на Бизюрев и изиска всички очевидци и съучастници да бъдат съдени за ликвидиране в Окръжния съд в Пловдив, а не за укривателство в Районния съд.

Автор и фотоси: Николай Райшинов


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР