Жителите на Перник, които точно преди 4 години преживяха силно

...
Жителите на Перник, които точно преди 4 години преживяха силно
Коментари Харесай

Трусът е разклатил Благоевград с тътен! Чак в Пловдив са го усетили

Жителите на Перник, които тъкмо преди 4 години претърпяха мощно земетресение, са усетили съществено труса, който разклати Югозападна България преди минути. Той е бил усетен в редица други градове в страната, както и на територията на Македония в региона на Пехчево.

По последни данни от Европейско-средиземноморския сеизмологичен център, силата на земетресението е 4,3 по Рихтер. Епицентърът му е на 8 км от Сандански и на 119 от София.

В столицата трусът е усетен най-силно по високите етажи на постройките.

По-сериозно е било в Благоевград. По високите етажи се е чул екот, раздрусали са се предмети. Усетено е и в Кюстендил. Било е отвесно и относително малко. Дълбочината му е била 2 км.

Пред bTV сеизмолог от Българска академия на науките изясни, че се чакат вторични земетресения.

Земетресение бе усетено в София. Силата на труса в България е от 4.3 по Рихтер, заяви Европейският сеизмологичен център. Трусът е станал в 11 58 ч. на 9 км североизточо от Сандански и 39 км източно от Бехчево Македония, 117 км южно от София. Земетресението е с дълбочина 2 км.

Жителите на Сандански са го усетили мощно за към 2 секунди, в Македония жители разясняват, че са го усетили 3-4 секунди. Усетено е и в Кюстендил на 90 км от епицентъра и в София едва и за малко като водоравен трус. В Пловдив също е усетено леко. Земетресението става в деня, в който преди 4 години мощен трус удари Перник.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА НОВ ТРУС В САНДАНСКИ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР