Жителите на Нова Загора гласуват днес за кмет на частични

...
Жителите на Нова Загора гласуват днес за кмет на частични
Коментари Харесай

Нова Загора избира кмет. Как протича вотът?

Жителите на Нова Загора гласоподават през днешния ден за кмет на частични локални избори. Причината за този избор е, че на 24 април ненадейно умря дългогодишният кметът на града Николай Грозев.

Кандидатите са четирима – Галя Захариева, претендент на ГЕРБ, Димитър Ковачев, на „ Възраждане “, и двама, издигнати от инициативни комитети – Кремена Петрова и Иван Иванов.

Избирателната интензивност към 12 часа е 14,41%. Това значи, че до този час са дали своят вот 4241 души при общо 29 922 индивида с право на глас, оповестиха от Общинската изборна комисия. Два часа по-рано интензивността беше 6,15%. Днес в общината се организират частични локални избори за кмет след неочакваната гибел на дългогодишния градоначалник Николай Грозев на 24 април т.г.

До момента в комисията не са постъпвали сигнали или тъжби за хода на изборния ден, той продължава да протича умерено, споделиха още от там.

Частичните избори в община Нова Загора се организира общо в 63 изборни секции. Предвидено е в 48 от тях изборът да бъде с машини, а в 15 секции се гласоподава с хартиени бюлетини.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР