Жителите на ловешкото село Йоглав настояват за предприемане на мерки

...
Жителите на ловешкото село Йоглав настояват за предприемане на мерки
Коментари Харесай

Жители на ловешко село с подписка срещу високата скорост

Жителите на ловешкото село Йоглав упорстват за предприемане на ограничения против водачите на леки и товарни коли, които минават през центъра на обитаемото място с висока скорост. За задачата са организирали подписка, в която са се подписали над 160 души, или повече от половината поданици, заяви ръководителят на инициативния комитет по събирането на подписите Петко Петков.

Селото е с към 300 поданици. През него минава третокласният републикански път Ловеч - Левски, който свързва региона с първокласния от София за Русе и, по думите на Петков, придвижването е интензивно.

„ Искаме да създадем нещо, с цел да се понижи скоростта в селото. Омръзна ни от обещания. Тук минават със 100-150 км, изключително вечер става рали. Искаме да се предприеме нещо, да се сложат „ легнали служители на реда " или камера. Повече не се устоя. Има хора с дребни деца, възрастни, които се опасяват да пресичат. Направиха пешеходна пътека, само че никой не я съблюдава, всеки си минава, както си желае ", уточни Петков.

От двете страни на пътя се намират кметството, читалището, пенсионерският клуб, магазините в селото.

„ Въпрос на време е да станат произшествия. Трафикът е натоварен, изключително събота и неделя, хората пътуват до Деветашката пещера, Крушунските водопади ", добави Петко Петков.

Полина Рачева живее тъкмо до основния път и има три деца. „ Вечер е нещо ужасно. Страх ни е да си пуснем децата на открито, даже в градинката да играят. Камионите също вървят отвън ограничаването. Не стопират на пешеходната пътека, изпреварват се, ще ни избият ", съобщи Рачева.

„ Страх ни е за децата ни, за възрастните хора, тъй като никой не им дава преимущество ", сподели Катя Илиева.

" В читалището имаме интензивна работа с деца от селото. Два метра до пешеходната пътека аз стоя с разперени ръце, с цел да видят водачите, че група деца пресичат. Излизам да вардя и бабите, които идват за подготовка на фолклорната група ", описа Еленка Щерева, секретар на локалното читалище.

Жителите на селото се заканиха, че, в случай че не се реши казусът с високата скорост, ще спрат придвижването и щe създадат живa колона на пътя.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР