Жителите на квартал Зеленика“ в Трявна се оплакаха в платформата

...
Жителите на квартал Зеленика“ в Трявна се оплакаха в платформата
Коментари Харесай

Как ще се справи Трявна с нашествието на диви прасета?

Жителите на квартал „ Зеленика “ в Трявна се оплакаха в платформата „ Аз, репортерът “ от настъпление на диви свине, които все по-често се доближават до къщите. Кварталът се намира на няколко километра над града.

Те са видяни покрай детска болница и вилна зона

Стадата от глигани са нанесли десетки провали в дворовете на хората, а и се разхождат в непосредствена непосредственост до детски санаториум.

„ Дивите свине се разхождат в региона по обяд. От две седмици станаха наши съселяни. Минават през мрежите, плашат децата от санаториума “, споделя Десислава Ангелова, която има къща в кв. „ Зеленика “. На въпроса дали прасетата са нападателни тя отговори: „ Ние няма да си играем да пробваме дали ще ни атакуван “.

Йоркширски териер почина в пердах с дива свиня, защитавайки стопаните си

На различен гражданин от квартала пък глиганите са унищожили безценен дренаж за отклоняване на водата.

Кметът на Трявна Силвия Кръстева разгласи, че работна група с присъединяване на локалното Ловно-рибарско съдружие.

„ Това е територията на дивите животни. Трявна е град, който е ситуиран в гората – това е хубавото на нашия град, и е напълно обикновено да има диви животни. Всяка година тук е имало диви свине преди Африкнаската чума да убие съвсем всички животни “, разяснява доктор Мирослав Милев Ловно-рибарското съдружие в Трявна.

Кадрите ни бяха изпратени в платформата „ Аз, репортерът “

Според него дивите свине не са нападателни и няма заплаха да атакуван хора. Обещава обаче, в случай че се постанова да заложат клопки, да ги упоят и да ги реалокират.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР