Жителите на квартал Огоста в Монтана посрещнаха международния ден на

...
Жителите на квартал Огоста в Монтана посрещнаха международния ден на
Коментари Харесай

Роми с доброволен труд ремонтираха спортно игрище в Монтана

Жителите на квартал Огоста в Монтана посрещнаха интернационалния ден на ромите 8 април с актуализирана футболна площадка. Реконструкцията е финансирана от фонда за локални начинания на община Монтана по предложение на читалище „ Звезда 2007”. Кметът Златко Живков и ръководителят на управителния съвет на платформа „ Агора” Емилия Лисичкова поздравиха децата и младежите от квартала, които с непринуден труд са взели участие в ремонта на спортното игрище. От фонда са отпуснати 2671 лв. с които е заменена мрежата на ограждението, футболните порти и е осъществено пребоядисване.
Това е единствената спортна площадка на територията на квартала, където може да се спортува безвредно. Ремонт на игрището е юридически преди 10 години.
По мотив празника на него бе извършен футболен шампионат за деца. Кметът Живков награди първите три тима с медали и им подари по една футболна топка.
Фондът за поддръжка на локални начинания в Монтана бе основан през 2017 година, като сътрудници в него са общината и платформа Агора, с финансовата поддръжка на фондация „ Америка за България” Административно фондът се ръководи от Агенция за районно развиване и бизнес център 2000 – Монтана.
За финансиране се позволяват неправителствени организации, читалища, локални културни институции и неофициални обединявания на физически/ юридически лица от Монтана. Максималната безплатна финансова помощ за всеки план е до 3000 лева
Реализирани и в развой на осъществяване са 12 плана до момента. Общата им стойност е 38 хиляди лв.. Най-важното в тази ситуация е, че с тези дребни планове се цели ангажиране на хората, които със личен труд и в допълнение финансиране да допринесат за възстановяване на виталната среда и опцията за изява на самодейци от общността.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР