Жителите на крайграничната община Болярово от години настояват в село

...
Жителите на крайграничната община Болярово от години настояват в село
Коментари Харесай

Жители на Болярово настояват да бъде открит митнически пункт в село Странджа

Жителите на крайграничната община Болярово от години упорстват в село Странджа да бъде оголен туристически митнически пункт с турското населено място Малкочлар, предава БНР.

Идеята за откриването на пункт сред двете страни отлежава близо 20 години, само че към този момент няма съответни резултати, уточни кметът на Болярово Христо Христов.

„ Поставили сме го още веднъж на вниманието, изборите които се организираха на три пъти предходната година, на всички претендент депутати от района, защото това може да помогне стопански за оживление на района, тъй като знаем - в демографско отношение са доста съществени. Дано и в тази посока да има като оживление и развиване ".

Според локалните, в случай че се отвори дребен туристически пункт, ще се облекчи доста трафикана другите два гранични пункта - " Лесово " и " Малко Търново ", където се чака с часове за прекосяването на границата, ще се сътвори по-директна връзка за Ямболска област с Къркларели и Турция. Освен това митница до село Странджа е работела до 1947 година.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР