Жителите на Козлодуй трябва да спазват вечерен час, а в

...
Жителите на Козлодуй трябва да спазват вечерен час, а в
Коментари Харесай

Козлодуй въвежда вечерен час, затваря паркове, детски и спортни площадки

Жителите на Козлодуй би трябвало да съблюдават вечерен час, а в допълнение им се не разрешава да посещават паркове, градинки, спортни и детски площадки. Това става със заповед на кмета на обшината Маринела Николова, а ограниченията са ориентирани срешу разпространяването на новия ковид.

Заради болестта България е в изключително състояние от 13 март, само че то не планува толкоз строги ограничавания. Днес основният прокурор Иван Гешев се разгласи за въвеждане на вечерен час в цялата страна.

Към момента в България има регистрирани 81 случая на болни от новия ковид, като двама към този момент починаха (развитието на обстановката онлайн можете да следите тук).

От през вчерашния ден на жителите и гостите на Козлодуй се не разрешава да напущат домовете или хотелските си стаи сред 22 и 6 часа. Изключение се позволява единствено за работещите на смени и нуждаещите се от незабавна здравна помощ.

В допълнение към затварянето на огромните търговски центрове, заведенията, игралните зали, фитнесите и салони за танци, което е годно за цялата страна, от през вчерашния ден в Козлодуй към този момент нямат право да работят и пазари, павилиони, лавки за закуски, баничарници, вендинг автомати и кафе автомати. В търговски обекти се не разрешава продажбата на разливни питиета.

Всички, завърнали се от чужбина, би трябвало да съблюдават карантинен период в домашни условия, като попълнят и декларация. Техен ангажимент е и осведомят по телефон персоналния си доктор за здравословното си положение.

На страницата на общината кметът Маринела Николова посоча, че всяка община има автономията да вкарва спомагателни ограничения по време на изключително състояние. " На нашата територия има стратегически обект (АЕЦ " Козлодуй ", б.а), тъй че сме длъжни да бъдем прецизни и безкомпромисни ", добавя тя.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (647)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР