Жителите на Кабул се зарадваха на първия сняг за годината,

...
Жителите на Кабул се зарадваха на първия сняг за годината,
Коментари Харесай

Първият сняг зарадва жителите на Кабул

Жителите на Кабул се зарадваха на първия сняг за годината, съобщи ДПА. Децата незабавно започнаха да се замерят със снежни топки , а някои направиха снежни индивиди.

Първият сняг за годината е събитие, предстоящо с неспокойствие в афганистанската столица. Има дори сентенция: " Кабул без злато може, само че без сняг - не. "

Тази година снегът беше посрещнат с особена наслада , защото донесе пречистване на въздуха, който беше много нечист през последните дни.
in its 1st snow of the season. proverb says Kabul covered with snow is bettern than full of gold...
کابل بې زر باشه بې برف نی...!
— Inayat ullah kakar (@Kalamnigar)

Известна зимна традиция е играта барфи - от думата " барф ", която значи " сняг ". Играта се състои в това да се опиташ да изненадаш родственик или другар и да му дадеш плик или торбичка с дребна снежна топка и лист хартия, на който е написано какво искаш индивидът да ти сготви.
snow!
— Sulaiman Salehi (@sulaimansalehi) Ако съумееш да връчиш плика (или торбичката) и да избягаш, тогава другият човек е барфи и би трябвало да ти сготви това, което си си поискал в случай че не успее да те хване. Ако бъдеш заловен, освен губиш домашно приготвената храна, а и челото ти би трябвало да бъде нацапано с въглен
It is snowing in
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР