Жителите на аксаковското село Куманово изпратиха отворено писмо до кмета

...
Жителите на аксаковското село Куманово изпратиха отворено писмо до кмета
Коментари Харесай

Жители на варненско село с молба до кмета за основен ремонт на пътя Каменар-Куманово

Жителите на аксаковското село Куманово изпратиха отворено писмо до кмета на Варна Иван Портних. Ето защо упорстват те в писмото, споделено и с Varna24.bg:

" Уважаеми господин Портних,

С това отворено писмо, желаеме да насочим Вашето внимание и старания в разрешаването на един наболял проблем, който от дълго време занимава жителите на с. Куманово, община Аксаково.

Като жители на демократична страна, в която се намира и нашето малко селце наброяващо близо 500 души, Ви молим да възложите рехабилитация и реорганизация на сектор от път VAR2086 Куманово-Каменар до общинска граница (Аксаково- Варна).

Както знаем от проектобюджет 2022г. следва главен ремонт на път VAR2033, а той е част от пътя за който ние се борим от години. Само 2.6 км!

За нас, жителите на село Куманово е от витално значение положението на въпросния път. По него ние всекидневно пътуваме до гр. Варна, където работим и учим. Целия път е посипан с дълбоки дупки, неравности и пукнатини. Шофирането по него е рисково, липсва маркировка и пътни знаци.

По въпроса сезирахме в писмен тип неведнъж, както Вас господин Портних, по този начин и господин Атанас Стоилов (кмет на община Аксаково). Пътят е благосъстоятелност на двете общини, само че Вие това добре го знаете.Обърнахме се и към Областна администрация, и към Министерски съвет!

През 2021 година господин Марио Смърков (бивш Областен управител), се застъпи за нас, жителите на село Куманово и тогава община Аксаково извърши " настоящ ремонт ". След него пътят продължава да бъде рисков. В момента още веднъж е с големи дупки, което принуждава водачите да минават в отсрещното платно, а това е причина за ПТП.

Г-н Портних, молим този път да обърнете внимание и да бъде назначена и осъществена реорганизация и главен ремонт на пътя Каменар-Куманово, та даже и единствено във Вашата част (2.6 км.)

Ще бъдем признателни след 30 години очакване, тъкмо Вие, да оправдаете доверието, което сме дали своят вот при започване на мандата Ви. 

Това е последното, което можем да създадем преди да излезем на митинг, заявявайки недоволството си ", се показва в писмото.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР