Жители от варненското село Чернево излязоха на протест пред Административния

...
Жители от варненското село Чернево излязоха на протест пред Административния
Коментари Харесай

Жители на варненското с. Чернево протестираха пред съда

Жители от варненското село Чернево излязоха на митинг пред Административния съд във Варна.

Причината е, че регионалният шеф апелира резултатите от референдума през август, на който локалните хора се оповестиха против построяването на хранилище за боклуци на един от заводите в Девня.

На референдума вота си дадоха съвсем половината от жителите на селото, което го прави наложителен, а към 95% гласоподаваха срещу построяването на депото.

В последна сметка Административният съд през днешния ден приключи делото за резултатите от референдума, защото има и друго - за провеждането на допитването, което ще се гледа в края на месеца.

Областният шеф разгласи, че апелира референдума поради вредите, които би понесла страната, а локалните хора плашат с гражданско непокорство.

„ Държавата дължи доста неустойки, в случай че това хранилище се анулира, по този начин или иначе”, сподели регионалният шеф Стоян Пасев.

„ Хората излязоха да си кажат волята, мнението, сякаш по конституция им е обещано това право, и се оказва, че в края на краищата се твърди, че това тяхно право, което към този момент е упражнено, е незначително. Това е скандално”, разяснява инж. Кадрия Мехмед.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР