Жители недоволстват срещу център за временно настаняване на мигранти в

...
Жители недоволстват срещу център за временно настаняване на мигранти в
Коментари Харесай

Недоволство в Ямбол: Отварят център за мигранти на 10 крачки от детска градина

Жители недоволстват против център за краткотрайно настаняване на мигранти в Ямбол, предава bTV. Той е по план на БЧК и се намира на не повече от 10 крачки от двора на детска градина. На 20 метра от него има и учебно заведение.

От БЧК отхвърлиха коментар за bTV по тематиката с аргумента, че няма да приказват преди формалното разкриване на центъра за краткотрайно настаняване на мигранти. Телевизията получи отвод и от Община Ямбол.

Хората с дребни деца са най-загрижени, тъй като не е ясно дали настанените в центъра ще са със свободен режим или ще стоят заключени в постройката. 

„ Нашето терзание е, че това място сред двата най-населени квартала в града не е място за подобен миграционен център. Ако в постройката бъдат настанени бежанци от войната в Украйна – добре, само че тази война ще свърши и по-късно не се знае какви хора ще бъдат приютени тук ", изясни Ивайло Симеонов, общински консултант от „ Бъдеще за Ямбол ".

Все отново в Ямбол има и хора, които не са срещу настаняването на чужденците, само че с ангажимента те да са майки с деца, а не мъже с неразбираемо престъпно минало.

„ Аз съм за настаняването на бежанци в този център, само че желая да уточня, че тази точка беше вкарана изключително в дневния ред на съвещанието на Общинския съвет. На нас ни беше обяснено, че ще има две-три фамилии, който ще бъдат краткотрайно тук, след което ще бъдат закарани другаде ", изясни Симеонов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР