Жители на Велинград излязоха на протест срещу изграждането на 5G

...
Жители на Велинград излязоха на протест срещу изграждането на 5G
Коментари Харесай

Жители на Велинград излязоха на протест срещу изграждането на 5G антена

Жители на Велинград излязоха на митинг против построяването на 5G антена на мобилен оператор. Те обявиха, че са обезпокоени за здравето си и настояха за прекъсване на дейностите. Протестиращите желаеха и незабавната интервенция на общината.

В продължение на години постройка на някогашния “диетичен стол ” във Велинград се разрушава, като през днешния ден се е трансформирала в сборище на наркозависими. Въпреки това там стартира построяването на базова станция на мобилен оператор. Това изкара велинградчани на митинг, обезпокоени за своето здраве.

Ето какво споделят те:

" Много нездравословни електромагнитни предавания имат тези антени с избрани честоти, които ще повлияят на нашето здраве, на децата ни, на всички хора в региона ".

" Не сме съгласни с слагането на такива антени, които вредят на здравето на нашите деца, на животните, на растенията и на всичко към нас ".



Според протестиращите, инсталираните стълби върху оборудването съставляват заплаха за техните деца.

Въпреки, че постройката е благосъстоятелност на Министерството на здравеопазването, протестиращите желаеха съдействието на общината. От там също показаха своите терзания.

" Сградата е безстопанствена, стълбите не са обезопасени. Виждате тук, наоколо има и детски площадки, играят децата и в последна сметка не се знае дали някое дете няма да се покатери горе, на високото. Мен, персонално, това ме тормози ", сподели Костадин Коев - кмет на община Велинград.

След митинга бе образувана работна група. Същата към този момент е сезирала Министерството на здравеопазването и РДНСК по отношение на терзанията на хората и положението на постройката.

От Българска национална телевизия също изпратихме свое питане до Министерството по отношение на стопанисването на постройката и контракта с мобилния оператор, само че до този миг не разполагаме с отговор от ведомството.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР