Жители на турския курорт Чешме (окръг Измир, Югозападна Турция) участваха

...
Жители на турския курорт Чешме (окръг Измир, Югозападна Турция) участваха
Коментари Харесай

„Не пипайте“ - и в Турция протестираха срещу завземането на плажовете

Жители на турския курорт Чешме (окръг Измир, Югозападна Турция) участваха в митинг под надпис „ Плажовете са на народа “, осведоми турският в. „ Джумхуриет “.

Жителите на известния турски егейски курорт проведоха проява по сходство на митингите против непозволеното завладяване на плажовете в Гърция от бизнесмени, известни като „ Движението на плажната забрадка “.

Демонстрантите в Чешме стачкуваха против проектите плажът Гюджюджек да бъде даден на концесия на частна компания и да бъде трансфорат в огромен бийч бар, прецизира опозиционният в. „ Джумхуриет “.

В митинга, проведен през уикенда, участваха стотици жители, измежду които и доста деца. Демонстрантите издигнаха плакати с лозунги „ Плажовете са на народа “, „ Не пипайте “, „ Плажът на народа не може да стане заплатен “.

Гръцкото „ Движение на плажната забрадка “ към този момент дава позитивни резултати, разяснява в. „ Джумхуриет “.

Информация за митинга в Турция беше публикувана и в гръцки медии.

„ Движението на плажната забрадка “ потегли от остров Парос в Южна Гърция като митинг против непозволеното завладяване на крайбрежието от бизнесмени.

„ Джумхуриет “ осведоми още, че стачкуващите в курорта Чешме са оповестили и поддръжката си за хората, протестиращи против изсичането на гората Акбелен и проектите за разширение на въглищна мина.

Междувременно през вчерашния ден и кметът на град Измир Тунч Сойер (от главната опозиционна Народнорепубликанска партия) се причисли към стачкуващите в региона на Акбелен.

В края на юли локални поданици и екоактивисти, в това число членове на синдикати и политици от опозицията, започнаха протестни дейности край гората Акбелен в окръг Мугла. Хората не желаят да бъдат изсичани дърветата в региона и са срещу плануваното разширение на въглищна мина. В някои дни от митингите се стигна до конфликти сред силите на реда и стачкуващите.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР