Жители на столичния район „Младост“ излязоха на втори протест само

...
Жители на столичния район „Младост“ излязоха на втори протест само
Коментари Харесай

БУНТ в кв.Младост: Искат оставката на Русев и на Фандъкова!

Жители на столичния регион „ Младост “ излязоха на втори митинг единствено за седмица против застрояване на зелена повърхност. Те възнамеряваха поход от градинката пред магазин "Лидл " в "Младост 3 " до районната община с искане на оставката на краткотрайния кмет Румен Русев. Преди повече от седмица в градинката против бл. 325 стартира градеж на 7-етажна постройка. Русев е на мушката, тъй като не стопира градежа. Гражданите обявиха, че ще изискат оставката и на кмета Йорданка Фандъкова.

"В момента това е единственото място, където младежи заран си извеждат децата, и в този момент желаят да ни го лишават. Да не приказваме, че не ги стопира нито събота, нито неделя да вършеят с тези трактори. Тук е решено този дребен сектор да бъде застроен “, съобщи протестираща гражданка, представена от БГНЕС.

Неин съидейник изиска профилираната прокуратура да проверява истинността на документите за градежа. Главният проектант Здравко Здравков изясни пред Нова телевизия, че теренът е очакван за застрояване още през 2013 година Той се върна в далечната 1990 година - тогава от двете страни на бул. "Александър Малинов " било разрешено застрояване, защото това е смесена многофункционална зона.

Намеренията били в нея да се строят юношески дом и игрална зала, само че вложителят, който в този момент строял, обжалвал и спечелил. Според него тази земя в никакъв случай не е била предопределена за озеленяване. Пред организацията Русев изясни, че разрешението за градеж е издадено от основния проектант на София Здравко Здравков. 40% от терена, върху който се строи блокът, е бил общински, само че преди 4 години с решение на Столичния общински съвет е продаден на Стилиян Георгиев, който е член на Съвета на шефовете на „ Пазари Запад “ ЕАД. Според краткотрайния кмет на "Младост " всички процедури са спазени и няма нищо нелегално, защото са осъществени инспекции по документите.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР