Жители на столичния район Младост блокираха кръстовището на улиците Филип

...
Жители на столичния район Младост блокираха кръстовището на улиците Филип
Коментари Харесай

Протест в София. Какво се случва и какви са исканията


Жители на столичния регион " Младост " блокираха кръстовището на улиците " Филип Аврамов " и " Свето Преображение " в символ на митинг против застрояването на квартала, оповестява БНР.

Конкретните мотиви са плануваното създаване на 70-метрова постройка върху общински терен и вероятното застрояване в пространство, отредено за Източен парк. По думите на недоволните плануваният парк е трябвало да бъде " белият дроб " на " Младост " и прилежащия квартал " Горубляне ".
-->
Протестът беше проведен от " Спаси София ". Въпреки дъжда десетки се събраха наоколо до постройката на районната община в една от градинките:  " Полето сред " Горубляне " и " Младост ", част от него е отредено за Източен парк, само че заради пасивността на общината - към този момент 15 години не подхваща никакви стъпки, с цел да се обособи там парк, са изпуснати всевъзможни периоди и частните притежатели имат право към този момент да влезнат във притежание на парцелите си. Притесняваме се, че там няма да има парк ".

" Живея 45 години тук. И децата към този момент играят сред колите. Тука това е градинка не е парк - бабите ли да са тука, дребните деца ли те са тука, децата с колелета ли да са тука ", споделиха протестиращи. Оттук-нататък какво може да направи общината? " Да обезщети частните притежатели или с други парцели, или с парични средства, в полемика с тях, с цел да може там да се обособи обществен парк, наличен за всички ", уточни участник в протестната акция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР