Жители на столичния квартал "Лагера" се озоваха в бетонен лабиринт.

...
Жители на столичния квартал "Лагера" се озоваха в бетонен лабиринт.
Коментари Харесай

Столичани останаха без достъп до домовете си заради бетонен лабиринт

Жители на столичния квартал "Лагера " се озоваха в бетонен лабиринт. Триметрова стена от цимент се намира на сантиметри от основния вход на блок 42 в квартала.

Ограждението е част от следващата строителна площадка, която е заела едно от дребното междублокови пространства. Според хората от "Лагера " има безусловно нарушаване.

Живеещите в региона се оплакват и от неналичието на тротоари, улици и осветяване, както и функциониращи отводнителни шахти.

По думите на Николай Лозенски, живеещ в квартала, кола за спешна помощ и пожарна кола не биха могли да стигнат до блока поради триметровата стена. Той разяснява в утринния блок на Bulgaria ON AIR, че от 30 години регионът не е ремонтиран от Столичната община и се е налагало жителите сами да запълват дупките по улиците.

Заместник-кметът на "Красно село " Калин Николов, както и основният проектант на региона Христо Кючуков, се срещнаха с жителите, с цел да обсъдят проблемите им.

"Съгласен съм с негодуванието на хората във връзка с инфраструктурата към тези блокове. Очевадно е, че има да се свърши много работа. Започва се рехабилитация на региона - имаме проект целият регион към блоковете да бъде облагороден. Предстои да се почисти пространството и да се отстранен противозаконните гаражни кафези ", изясни Калин Николов.

Част от жителите настояват обаче, че са плащали налози за гаражите си и те са добити по легален метод. Те не са съгласни с премахването им и считат, че това ще затрудни паркирането в квартала.

По думите на основния проектант на "Красно село " Христо Кючуков бетонната стена, ограничаваща достъпа до входа на блок 42, следва да се приведе към естествени размери, което значи, че не би трябвало да надвишава 2,20 метра. Той изясни, че не е нужно да се събаря и да се прави нова, а може просто да се отреже.

Зам.-кметът на "Красно село " даде обещание, че изискванията в региона ще се подобрят, а жителите на "Лагера " бяха безапелационни, че ще отстояват гражданските си права, до момента в който не видят резултати.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР