Жители на Сопот излизат на протест, за да поискат оставката

...
Жители на Сопот излизат на протест, за да поискат оставката
Коментари Харесай

Жители на Сопот излизат на протест

Жители на Сопот излизат на митинг, с цел да изискат оставката на общинското управление и да поддържат отстранения шеф на къща музей „ Иван Вазов “ в града Стефан Филчев. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Пловдив Манол Атанасов, ръководител на Гражданския комитет в град Сопот, който провежда митинга.
По думите му митингът ще се състои от 17:30 часа на 28 септември пред постройката на Община Сопот .
„ Бруталното уволняване на Стефан Филчев преля чашата на недоволството в Сопот, след редица други неща, които се случиха през последните две години, в това число отношението на това общинско управление към жителите. Просто тази чаша на търпението преля и жителите непринудено показват своето неодобрение по всевъзможен метод, изключително в обществената мрежа. С митинга желаеме да изразим нашето отвращение от това ръководство на Сопот и да му желаяме оставката, като дейностите ни са също в отбрана и поддръжка на Стефан Филчев. Отстраняването му беше толкоз брутално, че просто някак напълно естествено провокира голямо отвращение “, разяснява Манол Атанасов.
По думите му, в случай че жителите на Сопот не бъдат чути, ще се търсят други разновидности за реализиране на мечтаното от тях. „ Важно сега е да проведем митинга и да приемем декларация, която се обрисува, че желаят жителите, а точно за оставката на този тандем – кмет и заместник-кмет. След като имаме тази призната декларация, най-малкото, което незабавно ще създадем, е да я изпратим до Община Сопот, до регионалния шеф на Пловдив, до Министерство на културата, до омбудсмана на България Мая Манолова. Ще срещнем с настояванията ни и Комисията за локално ръководство в Народното събрание. Това е първото, което ще предприемем след митинга, в случай че той удостовери вилнеещото неодобрение измежду гражданското общество сега “, уточни Манол Атанасов.
Председателят на Гражданския комитет в град Сопот съобщи, че виновниците за обстановката би трябвало да си понесат следствията.
Протестът е за оставка на общинското управление, а не за връщането на Стефан Филчев . Ако тези ръководещи останат на власт, ще следват и други сходни обстановки и проблеми. Самият Стефан Филчев няма никакво предпочитание да се връща като шеф, до момента в който тези двамата са отпред на Община Сопот. Вече не желае, след тази грубост и насмешка с него “, добави Манол Атанасов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР