Жители на село Брестник се против в приземния етаж на

...
Жители на село Брестник се против в приземния етаж на
Коментари Харесай

Жители на пловдивско село не искат частен приют за бездомни

Жители на село Брестник се срещу в приземния етаж на читалището им да бъдат настанявани бездомни хора през зимата, сподели в репортаж БиТиВи. Помещението е наето от ппредприемач от Пловдив и от някогашен състезател, които със свои средства и непринуден труд са основали условия в помещението за бездомни хора. В момента единствено в Пловдив има подобен център, само че в него могат да бъдат признати малко хора.

Двамата изясняват, че доста от бездомните хора са останали на улицата след домашно принуждение или пък са били изгонени от децата си, на които са приписали жилищата си.

Местните хора изясняват, че са срещу поради опасения какви хора ще бъдат настанени и дали те няма да бъдат рискови за децата в селото.

Бившият първенец по карате Иван Куманов, единият от двамата основатели на приюта, е отчаян, че хората освен нехаят за бездомните, само че и от позицията на хора, които имат домакински уют се опълчват на концепцията. Двамата с бизнесмена от Пловдив Димитър Навущанов не считат да се отхвърлят от начинанието си.

Кметът на Брестник Елена Проданова, споделя, че ще се съобрази с желанието на локалните поданици.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Региони (7402)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР