Жители на селища от Родопската яка до Пловдив протестираха за

...
Жители на селища от Родопската яка до Пловдив протестираха за
Коментари Харесай

Жители отново протестираха срещу кариерата за добив на инертни материали в Белащица

Жители на селища от Родопската яка до Пловдив стачкуваха за следващ път против кариерите за рандеман на инертни материали над село Белащица. Недоволството им е предизвикано от вероятното удължение на договорите на компаниите, които експлоатират кариерите.

Жителите на селата неведнъж са алармирали институциите за замърсяването, гърмежите и унищожаването на планината. В центъра на Белащица през днешния ден се събраха хора от селото, както и от прилежащите Браниполе, Гълъбово, Марково и други. Те направиха и автошествие и блокираха за малко обходния път на Пловдив.



Единият от концесионерите – " Холсим кариерни материали Пловдив” – е изискал удължение от още 15 години на контракта си, изминал февруари тази година. Другият - " Европейски пътища “ АД – е с годен контракт до 2 февруари следващата година и е декларирал искане за удължение от още 25 години.

Протестиращите обявиха, че желаят страната да вземе изрично решение, след приключването на контракта и на втория концесионер кариерата да бъде закрита.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР