Жители на Плевенско отново блокират движението по пътя за пристанище

...
Жители на Плевенско отново блокират движението по пътя за пристанище
Коментари Харесай

Нова блокада на пътя за пристанище Сомовит

Жители на Плевенско още веднъж блокират придвижването по пътя за пристанище Сомовит. Местните от три села в община Гулянци за следващ път провеждат 8-часова стачка поради неприятното положение на пътищата в региона.

Междувременно в село Милковица е образуван цивилен предприемчив комитет, който ще реши по какъв начин да продължат протестните демонстрации на жителите в региона.

Кметът на село Милковица Иван Александров съобщи през БНР, че макар блокадата и недопускането на коли до пристанище Сомовит, досега никой не е потърсил протестиращите . Той съобщи изрично, че блокадите ще продължат.

Местните поданици получиха съобщение, че от 20 април тази година стартират поправки действия за цялостното възобновяване на пътя Милковица - Сомовит. Обещанието обаче остана неспазено, заради което локалните всеки ден блокират пътя в продължение на 8 часа.

 Протестиращи блокират пътя за пристанище Сомовит
Протестиращи блокират пътя за пристанище Сомовит

До 18 часа хората стачкуват против неприятна инфраструктура и неспазени обещания

" Хората се изнервиха към този момент и търсят някаква друга форма на митинг. Може да се излезе в регионалния град, пред Пътното, може да се излезе на пътя Русе - Плевен. Такива оферти има, само че какво ще решат тъкмо, не знам. Днес сме тук през целия ден. Заставаме тук на входа на Милковица и затваряме пътя към Сомовит до пристанището и в двете направления към този момент ", отсече кметът на село Милковица.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР