Жители на наводнените карловски села продължават да чакат държавата да

...
Жители на наводнените карловски села продължават да чакат държавата да
Коментари Харесай

Жители на наводнените карловски села продължават да чакат държавата да изпълни обещанието си да им плати тока

Жители на наводнените карловски села не престават да чакат страната да извърши обещанието си да им бъдат поети сметките за ток. За това сигнализира кметът на Карлово Емил Кабаиванов.

В началото на годината при визитата си в Богдан, Каравелово, Слатина и Войнягово министърът на енергетиката Росен Христов поема ангажимент пред жителите на селата, дружно с дарените им от министерството климатици, да им бъдат поети и сметките за електрическа енергия. Условието е било хората, получили климатиците, да ги инсталират до 10 март и да показват копие от гаранционната карта и монтажа. До момента 79 поданици на наводнените карловски села са изпълнили това, само че никой не е поел тока на хората, изясни кметът пред Дарик радио.

Кабаиванов твърди още, че макар нееднократните опити да се свърже с министър Росен Христов или с представители на отрасловото ведомство, до момента от там няма отговор. Затова е изпратил писмо до министъра на енергетиката и чака отговор.

Временният мост над река Татлъ дере в Каравелово, който беше оставен за прекосяване единствено от пешеходци и затворен за пътни транспортни средства, поради високите води от последните дни, се нуждае от в допълнение подсилване. Ако през тази година общината получи средства за неговата реорганизация, оборудването ще бъде пуснато за придвижване.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР