Жители на Истанбул отменят планираните си за 23 юни отпуски.

...
Жители на Истанбул отменят планираните си за 23 юни отпуски.
Коментари Харесай

Турция се мобилизира срещу Ердоган за новия вот в Истанбул

Жители на Истанбул анулират плануваните си за 23 юни отпуски. Авиолинии и туристически организации разрешават на хората да сменят датите на полетите и пътуванията си гратис.

Общините в известни курорти популяризират подправени известия за предстоящо неприятно време, с цел да откажат истанбулци от визити през тъкмо този уикенд. " Не идвайте в Бодрум на 23 юни ", написа в свое изказване общинският съвет. " Очаква се тежък снеговалеж и плажовете ще бъдат затворени. "

А управляващите в средиземноморския курорт Адана предизвестиха, че на същия ден при тях температурите ще доближат 150 градуса по Целзий.

За всичко това има сериозна причина - на този ден ще бъдат повторните избори за кмет на Истанбул. Кандидатът на опозицията Екрем Имамоглу победи в изборите на 31 март единствено с 13 000 гласа преднина в 15-милионния град. Партията на справедливостта и развиването (АКП) изиска и получи отменяне на вота. Това разгневи обаче доста хора, изключително в регионите, където превес има опозиционната Народнорепубликанска партия (CHP).

" Мисля, че решението изборите да се повторят е неуместно ", споделя 41-годишният Мерих Ондер, който ще си тръгне по-рано от женитба в Южна Турция на 22-ри, с цел да може да гласоподава на 23-ти. " Ще гласоподавам за претендента, който бе ощетен. "

35-годишният Берке Ертунч споделя, че би отменил плануваното си пътешестване до Берлин, даже в случай че самолетната компания не му е предложила цялостна отплата. " Като виждаме, че предходните избори бяха извоювани с 13 хиляди гласа, всеки един се брои ", счита той.

Активността в турските избори всекидневно е доста по-висока, в сравнение с Запад. На мартенските избори гласоподаваха 84% от 10.6-те млн. регистрирани гласоподаватели в града.

" Поддържаме контакт с 5500 туристически организации и знаем, че за съвсем всички резервации от Истанбул за този уикенд е поискано да бъдат анулирани ", споделя пред " Ройтерс " Джем Полатоглу, представител на Travel Agencies Platform.

Турските авиолинии оповестиха, че ще разрешат на клиенти да трансформират датите на полетите си сред 21 и 26 юни безплатно; същото предложиха и авиолиниите " Пегасус " и други.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР