Жители на гоцеделчевското село Ковачевица се оплакаха, че части от

...
Жители на гоцеделчевското село Ковачевица се оплакаха, че части от
Коментари Харесай

В Ковачевица недоволстват срещу честите спирания на водата

Жители на гоцеделчевското село Ковачевица се оплакаха, че елементи от селото постоянно остават без вода, което основава компликации за тях и многочислените туристи. По думите им повода е в неотстранен от ВиК теч в селския тръбопровод. Освен това съгласно тях локални хора самоволно въртят крановете в шахтите, с цел да насочват водата от един към различен квартал, което задълбочава казуса. В селото настояха ВиК да се намеси и да откри решение.

Ковачевица, Гърмен

В Ковачевица тези дни е цялостно с туристи. Селото, което е оповестено за народен архитектурен резерват, има над 15 къщи за посетители. Хората, които ги стопанисват обаче, се опасяват, че скоро посетителите ще спрат да идват поради проблеми с водата.
Найле Пашова: Вчера две дами влизат в банята и както са се насапунисали, ми звънят по телефона: Найле, нямаме вода. Какво мога да правяКирил Жуглев, кметски наместник на село Ковачевица: „ Трябва да спрем крановете надолу, с цел да има горната част. "
Местни поданици и притежатели на къщи за посетители постоянно въртят крановете без да пита, с цел да насочат водата към своите квартали.Така обаче на изсъхнало остават останалите. В селото упорстват ВиК да назначи собствен чиновник, който да вкара ред. Освен това са безапелационни, че за дефицита на вода до принася и прикрит тич.
Крум Папазов: „ Проблемът е от това, че има повреда и 2 седмици наред те идват ВиК-то, единствено си вършат разходка и в последна сметка – нищо. "
От ВиК-Благоевград дадоха обещание, че ще създадат каквото могат, с цел да решат казуса.
Петър Чапкънов - основен инженер на ВиК-Благоевград: " Ангажираме се още във вторник, в случай че има повреда, която е скрита, да я потърсим, да я отстраним ".
Инж. Чапкънов сподели още, че във ВиК ще чакат от кметския наместник молба за въвеждане на воден режим в селото. След това ще назначат човек, който да управлява водоподаването. Същевременно ще се търсят благоприятни условия и за нов водоизточник.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР