Жители на етническия квартал Столипиново отново превърнаха междублоковото си пространство

...
Жители на етническия квартал Столипиново отново превърнаха междублоковото си пространство
Коментари Харесай

Пловдив вече е градът на осемте тепета!

Жители на етническия квартал Столипиново още веднъж трансфораха междублоковото си пространство в сметище. Местните, по остарял табиет, натрупали камара от боклуци – кой каквото му падне. А тя е с такива размери, че към този момент припомня появяването на осмо тепе в Пловдив. След известно време на улица „ Славея “ към този момент почнало да се носи неприятно благоухание, споделя четец на TafficNews.

Всъщност за никого не е изненада, че въпросното каре още веднъж наподобява на бунище. Медията ни неведнъж е писала по тази тематика, а единствено преди няколко месеца същото място бе преобразено след атака на Оперативна програма „ Чистота “.

Към днешна дата можем още веднъж да се убедим в съждението, че всевъзможни старания за изначалното справяне с чистотата в квартала са лишени от вяра.

По този мотив потърсихме общинското дружество, от кое място обявиха, че един от сериозните проблеми в етническия квартал са нерегламентираните сметища, които се образуват даже към контейнерите, когато те са празни.

Затова всеки ден, в това число в събота и неделя, в квартала работи тежка техника – преден товарач и камион, с които се събират и извозват появяващите се за часове нови камари боклуци. Предвижда се тази събота да има спомагателна акция с още повече техника за унищожаване на нерегламентирани сметища, при която ще бъде включена и ул. „ Славия “.

По мотив предложение на живеещи наоколо до своеобразното сметище да се слагат контейнери, от „ Чистота “ дадоха отговор, че сега Община Пловдив приготвя процедура за закупуване на нови съдове за боклуци.

Към отдел „ Екология “ в „ Източен “, както и в останалите региони, е изпратено питане за нужния брой контейнери. От предприятието подсетиха, че местоположението на съдовете за боклук се дефинира от районните кметства, а „ Чистота “ единствено ги обслужва.

Галерия:

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР