Жители на две врачански села излизат на протест. А причината

...
Жители на две врачански села излизат на протест. А причината
Коментари Харесай

Жители на врачански села излизат на протест заради лоши пътища

Жители на две врачански села излизат на митинг. А повода е неприятната инфраструктура от десетки години и неналичието на най-малко непълен ремонт на пътищата. Резултатът от всичко това са голям брой пътни произшествия и изпочупени коли.

Хората към този момент се събират на входа на село Три кладенци, с цел да стачкуват против извънредно неприятното положение на пътищата както сред двете села Три кладенци и Лесура, по този начин и вътре в селата. Ще бъде затворен и пътят сред двете села.

800 индивида живеят в Три кладенци. По думите на недоволни поданици казусът е към този момент от 50 години, само че никой не обръща внимание. Средства няма - институциите им обяснявали, че има единствено 200 000 лева, а за ремонт от табела до табела са нужни 420 000 лева

Жителите описват, че произшествия не липсват и непрекъснато им се постанова да дават пари за ремонт на колите си. Според тях би трябвало да се смени политиката на ръководещите, тъй като когато градоначалникът е от една партия, а селските кметове от друга партия - пари не се получават.

Човек описа, че кола за спешна помощ на Спешна помощ е отказала да пристигна до селото, тъй като не е почистено и поради дупките. Хората се заканват да затворят пътя, до момента в който не се вземе решение.

Протестът през днешния ден ще продължи няколко часа. Пътят от Три Кладенци до Лесура ще бъде затворен от 9.00 до 12.00 ч.

Репортер: Мирослава Георгиева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР