Жители на древния морски град организираха пъстро шествие в подкрепа

...
Жители на древния морски град организираха пъстро шествие в подкрепа
Коментари Харесай

В Несебър спретнаха митинг-шествие в защита на арестувания кмет и на четиримата му ортаци

Жители на античния морски град проведоха пъстро шествие в поддръжка на задържания си кмет и претендент за нов мандат Николай Димитров и на четиримата му съидейници, претенденти за общински съветници.
Схемата за пазаруване на гласове е задействана още през август. Един от основателите се среща с човек от Свети Влас и го уговаря против 10 000 лева да обезпечи 400 гласа в локалните избори.

Сделката включвала и ангажиране на отговорници, които трябвало да създадат описи и да платят по 100 лева на гласоподавателите, дали своят вот за Н. Димитров.

Документи по делото сочат, че на Димитров са били нужни общо 7 000 гласа, с цел да получи четвърти следващ мандат. Според юриста му, обвиняванията не са съществени, откакто Димитров три пъти до момента е печелил кметските избори със забележителна разлика пред противниците.

Прокуратурата упорства проведената незаконна група за пазаруване на гласове да остане непрекъснато под стража. Твърде евентуално е Николай Димитров и четиримата да посрещнат деня на изборите в ареста.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР