Жители и гости на Благоевград станаха част от Фестивал на

...
Жители и гости на Благоевград станаха част от Фестивал на
Коментари Харесай

„Фестивал на толерантността“ се проведе в центъра на Благоевград

Жители и посетители на Благоевград станаха част от „ Фестивал на толерантността “. Той се организира през днешния ден на площад „ Георги Измирлиев “ във връзка Международния ден на толерантността.

С концепция за поощряване на общественото доближаване, младежи от Езикова гимназия „Акад. Л. Стоянов “, Природо-математическа гимназия „Акад. С. П. Корольов“, Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски“ и Национална филантропична гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ бяха подготвили разнообразни начинания, в които основни участници бяха преминаващите през площадното пространство.

В поддръжката на провеждането на фестивала се включи и екипът на Активно Българско Общество и интернационалните доброволци, които показаха техни начинания свързани с тематиката за общественото доближаване.

Жители и посетители на Благоевград съумяха да вземат присъединяване в интерактивни способи и игри, за консолидиране и доближаване. Имаха опция да рисуват, да си създадат фотоси с разнообразни транспаранти, да пишат послания и да вършат цветни платната, които бяха опънати на площад „ Георги Измирлиев “.

Благоевградчани съумяха и да научат повече по тематиката за общественото разделяне и другите способи за справяне с казуса. Имаше и готови награди за участниците във Фестивала. Младежите бяха подредили стикери, флаери, брошури, посредством които благоевградчани се срещнаха в детайли с задачата на феста. Те бяха подредили и сладки и солени произведения, които бяха за премия на присъединилите се в самодейността.

„Фестивал на толерантността“ („Festival of Tolerance“) е част от план „The Legacy of Inclusion“ – пилотна активност, финансирана от Европейска Младежка Фондация към Съвета на Европа и се провежда от съдружие „Активно Българско Общество“ взаимно с Община Благоевград.
 dsc_0383  dsc_0387  dsc_0390  dsc_0391
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР