Жирона излезе на 9-о място в класирането на Ла Лига,

...
Жирона излезе на 9-о място в класирането на Ла Лига,
Коментари Харесай

Жирона спечели сблъсъка на новаците

Жирона излезе на 9-о място в класирането на Ла Лига, откакто победи с 2:1 различен от новаците - Валядолид. Рейниер и Ориол Ромеу означиха головете за тнма на Мичел, а Мончу беше прецизен за Валядолид, който остана на 16-а позиция с едвам 4 точки.

Още в 6-ата минута Сержи Гуардиола от гостите получи травма. Това принуди Рохо Мартин - Пачета да смени централния си нападател. На мястото на Гуардиола в игра влезе Шон Вайсман. В 21-вата минута бразилецът Рейниер откри резултата след пас от Алейш Гарсия. Това е и негов първи гол в Ла Лига. 

Каталунците продължиха с грубата си игра. В 28-ата минута десният бранител Луис Перес се контузи, което наложи втора ранна промяна в състава на Валядолид. На мястото му в игра влезе Иван Фреснеда. 10 минути по-късно гостите изравниха посредством Мончу. 

През втората част отборът на Валядолид беше заставен да направи нова промяна заради травма на собствен състезател. Кике Перес беше сменен от Алваро Агуадо в 76-ата минута от срещата. В 88-ата минута Ориол Ромеу хвърли в възторг малко над 10 000 фенове, заели местата си на стадион “Мунисипал де Монтоливи ”, отбелязвайки за 2:1. 

С триумфа Жирона излезе на четвърта позиция с 10 точки, с колкото са и вторият и третият - Барселона и Виляреал, само че те са с мач по-малко. Валядолид, от своя страна, е на 16-а позиция с 4 пункта.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР