Жираф без петна бе забелязан в Намибия и остави учените

...
Жираф без петна бе забелязан в Намибия и остави учените
Коментари Харесай

Жираф без петна втрещи туристи в Намибия

Жираф без петна бе видян в Намибия и остави учените изцяло втрещени. Той е първият по рода си, видян в дивата природа, оповестиха от Фондацията за запазване на жирафите.

Безпрецедентната панорама се случила в частния резерват за дивеч Mount Etjo Safari Lodge, намиращ се в централна Намибия. Екскурзоводът Екарт Демасиус видял и снимал монохромното младо жирафче по време на разходка из резервата с повърхност от към 90 000 акра.

Едва няколко седмици по-рано, в зоопарк в Тенеси, Съединени американски щати също бе родено жирафче без присъщата си багра. Бебето към този момент носи името Кипеке, което значи " неповторим " на суахили.

От фондацията настояват, че казусът е първия, следен от 50 години насам. За финален път сходна особеност е следена в зоопарк в Токио през 1972.

Сара Фъргюсън, ветеринар на диви животни и координатор по запазване на здравето във Фондацията за запазване на жирафите, споделя, че двете скорошни неопетнени жирафчета са чисто съвпадане и че няма данни, които да допускат, че това оцветяване се среща по-често, в сравнение с в предишното.

Това изобретение е просто следващия образец за " странния метод, по който работи светът ". " Толкова съм сюрпризирана и задоволена, че има още доста да се учи и открива за жирафите ", разяснява ветерниарят.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР